Testipenkissä: DV Mark Little Jazz + Jazz 12

DV Mark Little Jazz + Jazz 12 – Soundcloud pic

Marco de Virgiliisin perustama Markbass on tunnettu edelläkävijänä D-luokan päätevahvistimien käytössä, mikä on mahdollistanut tehokkaiden bassovahvistimien tarjoamista erittäin kompaktissa ja kevyessä muodossa. Markbassin sisarbrändi DV Mark taas keskittyy kitaravahvistimiin.

Markbassin ja DV Markin edustus Suomessa on muuttunut hiljattain – uusi maahantuoja on Musamaailma.

DV Markin Jazz-sarjan kombot – DV Little Jazz  (393 €) ja DV Jazz 12 (462 €) – ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja, hyvin kevyitä kitaravahvistimia, jotka keskittyvät täysin yhteen asiaan – erittäin laadukkaaseen puhtaaseen soundiin.

****

dvmark_little_jazz_1_625px

DV Little Jazz on todella pienikokoinen, kuutiomainen (27 x 27 x 26 cm) kitarakombo, joka kulkee erittäin helposti soittajan mukana. Paino pysyy jopa seitsemän kilon alapuolella.

Kermanvaalean kotelonsa uumeniin on asennettu 8-tuumainen, juuri tätä vahvistinta varten suunniteltu kaiutin.

Kestävä metallinen eturitilä antaa kombolle sopivasti tukevan ulkonäön.

dvmark_dv_jazz_12_1_700px

Selvästi isomman (43 x 42 x 30 cm) DV Jazz 12 -kitarakombon ulkonäkö on perinteisempi, ja sen tumma etukangas kenties myös tyylikkäämpi.

Erikoisvalmisteisen, 12 -tuumaisen neodyymikaiuttimensa ansiosta Jazz 12:n paino pysyy jopa alle 9 kiloa.

dvmark_little_jazz_pic_3

dvmark_dv_jazz_12_2

Molemmissa komboissa on identtinen, tuulettimella jäähdytetty 45-wattinen vahvistinmoduuli, sekä puoliavoin takaseinä.

Takapaneelista löytyy lähtö lisäkaiuttimelle, balansoitu DI-lähtö, päälle/pois-kytkin sisäiselle kaiuttimelle, sekä kuulokelähtö hiljaista harjoittelua varten.

dvmark_little_jazz_2

Etupaneeli taas tarjoaa master-volumen lisäksi kolmikaistaisen EQ-osaston, digitaalisen kaiun, sekä aux-tulon mp3-soittimelle.

dvmark_dv_jazz_12_3

****

DV Mark Jazz controls

DV Markin Jazz-sarjan kombojen soundi on todella puhdas, lämmin ja kaunis, muttei koskaan tylsä tai yksiulotteinen. Käytetyn soittimen luonne säilyy täysin ehjänä, ja myös kitaristin soittotekniikan jokaista yksityiskohtaa vahvistetaan uskollisesti.

Erittäin tervettä perussoundia voi sitten maustella itselleen sopivaksi kombon oivilla Bass-, Mid- ja Treble-säätimillä.

Kaiun perustana toimii DV Mark -kaksikossa erittäin luonnollisen kuuloinen jousikaiun mallinnus. Kaikuun on kuitenkin lisätty pikkuannos sävelkorkeuden huojuntaa, joka syventää kaiun maltillisilla asetuksilla (chorus-efektin lailla) sopivasti vahvistimen soundia. Surf-tyylisillä asetuksilla (= kaiku täysille) kaiun modulaatio voi kuitenkin mahdollisesti häiritä huojunnalle herkkää kultakorvaa.

Ainoa kritiikkikohta koskee Little Jazzin ja Jazz 12:n tuuletinta – lavalla tuulettimen (sinänsä hiljainen) käyntiääni ei varmasti koidu ongelmaksi, mutta erittäin intiimeissä studiotilanteissa pieni annos aktiivituuletuksen suhinaa voi joskus päätyä ”nauhaan”.

Haluaisin korostaa sitä, että vaikkapa DV Little Jazz näyttääkin pieneltä harjoituskombolta, se on todellakin live-käyttöön tarkoitettu kitaravahvistin, eikä lelu! Kombon 45 wattia riittävät mainiosti moniin tilanteisiin, ja lisätehoa saa helposti joko mikittämällä tai mainion sisäänrakennetun DI-lähdön kautta.

Soundiltaan Little Jazz on yllättävän iso ja lämmin, vaikka suorassa vertailussa Jazz 12:een pikkuinen annos soinnillista ahtautta on toki havaittavissa. DV Little Jazz kuulostaa kuitenkin aikuiselta kitarakombolta.

Tässä Telecasterilla soitettu esimerkki:

Ja tältä humbuckereilla varustettu Hamer kuulostaa:

Tässä yksi lyhyt näyte kaikusoundista:

DV Jazz 12 -komboa voi mielestäni kutsua Little Jazzin deluxe-versioksi, sen isomman ja hieman avoimemman soundinsa ansiosta. Jazz-sarjan loistava perussoundi saa suuremman kaiuttimen ja isomman kotelon kautta yksinkertaisesti enemmän tilaa hengittää. Lopputulos on vaikuttavaa.

Ensimmäinen esimerkkipätkä on soitettu Fender Telecasterilla:

Toisessa soi Hamerin Studio Custom -kitara:

Demobiisissä käytin (Göldo-mikrofoneilla varustettua) Epiphone Casinoa. Ensimmäinen läpimeno on äänitetty Little Jazzilla, kun toisessa puoliskossa kuullaan Jazz 12 -komboa:

****

LITTLE_JAZZ_VS_JAZZ_12(0)

Kauniilla clean-soundilla varustetut Little Jazz- ja Jazz 12 -kombot ovat mielestäni loistava valinta monille kitaristeille, ei ainoastaan Jazz-musiikin ystäville.

DV Mark -kombot tekevät nimittäin myös erinomaista yhteistyötä pedaalilaudan (tai multiefektin) kanssa. Kahdella kombolla voi rakentaa itselleen tehokkaan ja hyväkuuloisen stereojärjestelmän, joka on silti vielä todella helppoa roudata.

****

DV Mark Little Jazz + Jazz 12 -kombot

DV Little Jazz – 393 €

DV Jazz 12 – 462 €

Lisätiedot: Musamaailma

****

Plussat (molemmat mallit):

+ alhainen paino

+ kompakti koko

+ vahvistinteho

+ työnjälki

+ soundi

+ DI-lähtö

Miinukset (molemmat mallit):

– tuuletin aina päällä

1 thoughts on “Testipenkissä: DV Mark Little Jazz + Jazz 12

Add yours

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑