Tiedote: TOOB-kaiuttimet – sinustako menestystarinan jatkaja?

UItrakevyet TOOB-putkikaiuttimet ovat muodostaneet oman luokkansa vuodesta 2017, jolloin ne tuotiin markkinoille kymmenen vuoden kehittelyn jälkeen. Kolme vuotta myöhemmin esiteltiin maailman pienimmät keikkakelpoiset Metro-kaiuttimet, joista on tullut suuri menestys. Kaikkiaan pyöreät 750 kaiutinta on lähetetty 37 maahan. Ammattimuusikot ja aktiiviset keikkailijat ovat suurin käyttäjäryhmä. Idean isä Markku Pietinen kokoaa edelleen jokaisen tuotteen pienessä työhuoneessa Espoon Lintuvaarassa. Kun ikää on karttunut 77 vuotta ja edessä on vielä muita hankkeita, Markku etsii toiminnalle jatkajaa. 

Nykyisessä mittakaavassa – 150 kaiutinta vuodessa – toiminta tuo mukavaa lisäansiota aktiiviselle eläkeläiselle tai vaikkapa soitinrakentajalle, jolla on entuudestaan tilat, välineet ja taito hyppysissä. Läheinen yhteistyö huippumuusikoiden kanssa on itsessään palkitsevaa. Markkina on maailmanlaajuinen ja nielisi paljon suuremman määrän; tämä kuitenkin edellyttäisi lisäpanostuksia sekä tuotantoon että markkinointiin. Skaalaedut suuremmasta volyymista olisivat tuntuvat. Takataskussa on myös ideoita, mahdollisesti patentoitavaksi asti. Mikäli toiminta siirtyisi luottoluokitellun suomalaisen yhtiön nimiin, tarjolla olisi välitöntä julkista tukea. Tähän asti toiminta on ollut täysin omarahoitteista.

TOOBien ainutlaatuinen perusratkaisu on tuottanut runsaan valikoiman kitara-, basso- ja täysaluekaiuttimia. Tilauksesta syntyy myös custom-versioita sekä kokoonpainuvia teleskooppimalleja maailmanmatkaajille. TOOBit on kehitetty läheisessä ja jatkuvassa yhteistyössä johtavan putkivalmistajan Uponorin kanssa. Tuotannon ei kuitenkaan tarvitsisi jäädä Suomeen. Poimutettua kaksikuorista muoviputkea valmistetaan kautta maailman valtavia määriä kansainvälisen standardin mukaisesti. Ulkoiselta profiililtaan yhteensopivaa putkea löytynee moneltakin valmistajalta.

On selvää, että tuotannon siirto uusiin käsiin edellyttää Markun aktiivista osallistumista jopa vuosien ajan. Vaihtoehtoina suoralle yrityskaupalle voidaan ajatella yhteisyritystä tai lisenssi/franchising -järjestelyä, jossa arvokkaat erikoistyökalut eivät vaihda omistajaa. 

Lisätietoja: toobspeakers[at]gmail.com

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑