Testipenkissä: Warwick BC 40 ja BC 150

Uusi Warwick BC -bassokombosarja on syntynyt yhteistyössä ruotsalaisen basistin Jonas Hellborgin kanssa. Idea oli yrittää tuoda mahdollisimman paljon huippuluokan Hellborg-sarjan vahvistimien soundillisista ominaisuuksista edullisemman luokan vahvistimiin.

****

Warwick BC-40 (170 €) on malliston pienemmästä päästä. 40-wattinen kombo on varustettu 10-tuumaisella kaiuttimella, sekä 2-tuumaisella diskanttitorvella.

Kiinassa valmistettu kevyt pienokainen on vankkaa tekoa – mattopäällysteinen kotelo kestää roudauksen mukisematta ja paksu metalliritilä suojaa tehokkaasti vahvistimen kaiuttimia kolhuilta.

BC 40:n liitin sähköjohdolle, sekä kombon päälle/pois-kytkin löytyvät yllättäen takaseinän alalaidasta. Tämä ei ole Warwickin yritys kiusata meitä basisteja, vaan herkästi surinaa ja muita häiriöääniä aiheuttavat muuntimet on sijoitettu koko BC-sarjassa mahdollisimman kauas pois etuasteen elektroniikasta.

****

Yksinkertainen on kaunista: Warwick BC 40:llä on kaksi tuloa – yksi aktiivisille ja toinen passivisille soittimille – kolmialueinen EQ, sekä volume-säädin. Kahdesta mini-jakista toinen on tulo esimerkiksi mp3-soitinta varten, kun taas toinen on kuulokelähtö hiljaiseen harjoitteluun (kaiuttimet kytketään silloin automaattisesti pois päältä).

Mikä jää näkemättä ovat BC-sarjan kaksi erikoisuutta, nimittäin Hellborg-sarjalta lainattu, lähes kohinaton A-luokan etuvahvistin, sekä Warwickin DDL-piiri (Dynamic Distortion Limiter), joka pitää signaalin mahdollisimman puhtaalla myös silloin, kun volume on väännetty täysin auki (säädin menee muuten nollasta 12:aan).

****

Warwick BC 40 on 40-wattiseksi bassovahvistimeksi aikamoinen voimapesä. Kun kuuntelee Reggae- tai plektra-ääniesimerkkejä, voi kuulla kuinka harjoituskämpän lamppujen ritilät tärisevät kombon aiheuttamasta värinästä. Ja volume-säädin oli avattu vain puolitiehen…

Kombo myös kuulostaa suuremmalta kuin speksejä katsoessa ajattelisi.

Ääniesimerkit on soitettu passiivisella, yhdellä MM-humbuckerilla varustetulla bassolla:

Warwick BC 40 – sormisoitto

Warwick BC 40 – plektralla

Warwick BC 40 – Reggae

Warwick BC 40 – slap

****

BC 40:n isoveli – Warwick BC 150 (414 €) – on jo kyllin iso monia eri keikkatilanteita varten. 150-wattisessa kombossa on 15-tuumainen kaiutin ja 4-tuumainen diskanttitorvi.

Vaikka BC 150 on suhteellisen kompakti ja painoltaan melko maltillinen (25 kg), olisin kuitenkin mieluusti nähnyt kombon päällä olevan kantoremmin lisäksi vielä vahvistimen kylkiin upotettuja kahvoja, jotka helpottaisivat BC 150:n nostamista ensimerkiksi auton takakontiin.

Kuten koko BC-sarjan vahvistimet, myös BC 150 toimii ilman häiritsevää tuuletinta. Vahvistimet käyttävät sen sijaan refleksikotelon sisäistä ilmaa jäähdytykseen.

****

Isompi kombo komeilee myös isommalla varustuksellaan: EQ-osasto on BC 150:ssä peräti nelikaistainen, ja aux-tulolle on tässä suotu myös oma volume-säädin. Ledivalo kertoo soittajalle milloin automaattinen kompressori aktivoituu. Etupaneelin oikeassa laidassa on jakkiliittimet efektilenkkiä ja linjalähtöä varten.

****

Suuremman tehon lisäksi isompi kaiutin ja isompi kaappi johtavat suvereenimpään, laajempaan ja ilmavampaan suoritukseen. Nelikaistainen taajuuskorjain antaa myös enemmän mahdollisuuksia soundin hienösäätöön.

Esimerkkipätkät on äänitetty samalla bassolla samassa huoneessa:

Warwick BC 150 – sormisoitto

Warwick BC 150 – plektralla

Warwick BC 150 – Reggae

Warwick BC 150 – slap

****

Minusta on aina hyvin tervetullutta, kun valmistajan kalliin hintaluokan laitteiden kehitystyön hedelmiä käytetään myös edullisimpien tuotteiden hyväksi. Ja BC-sarjan tapauksessa Warwick on onnistunut todella hyvin – kombojen hinta-laatu-suhde näyttää varsin suotuisalta, etenkin soundin puhtauden ja molempien kombojen erittäin terveen äänenpaineen ansiosta.

Mutta isoin positiivinen yllätys oli diskanttitorvien saumaton integraatio äänen kokonaiskuvaan, ja niiden erittäin samettinen sointi, jonka ansiosta torvi ei koskaan puske soundin läpi häiritsevällä tavalla.

****

Warwick BC-sarjan bassokombot

Maahantuoja: Musamaailma

****

Warwick BC 40

hinta: 170 €

Plussat:

+ hinta-laatu-suhde

+ kestävä rakenne

+ soundi

+ äänenpaine

+ äänen puhtaus

+ paino

****

Warwick BC 150

hinta: 414 €

Plussat:

+ hinta-laatu-suhde

+ kestävä rakenne

+ soundi

+ monipuolisuus

+ äänenpaine

+ äänen puhtaus

+ ei käytä tuuletinta

Miinukset:

– vain yksi kahva

****

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: