Gibson – syyllinen vai syntipukki?

Keskiviikona (24.08.2011) Gibson sai kutsumattomia yllätysvieraita – yhdysvaltalaiset ympäristöviranomaiset mukanaan aseistautunut poliisin erikoisryhmä.

Tehtiin laajamittainen kotietsintä, koska firmaa epäillään ilmeisesti Lacey Act -lain vastaisien puutuotteiden maahantuomisesta ja niiden käyttämisestä.

Viranomaiset lähettivät kaikki työntekijät kotiin, ja takavarikoivat ison määrän kitaroita sekä (intialaisesta) palisanterista ja eebenpuusta tehdyt aihiot.

Gibsonin toimitusjohtajan, Henry Juszkiewiczin, mukaan kyseinen puutavara ei olisi koskaan voitu tuoda edes maahan, jos se olisi ollut hämärästä alkuperästä. USA:n tulliviranomaiset ovat hänen mukaan tarkistaneet jokaisen erän siihen, onko se Lacey Actin mukainen, ja myös Intian viranomaisilta olisi tullut ”puhtaat paperit”. Aihiot oli ostettu FSC-sertifioidulta kauppiaalta.

Tämä isku Gibsonia vastaan oli jo toinen: marraskuussa 2009 viranomaiset takavarikoivat kitaroita ja afrikkalaista eebenpuuta. Tässä tapauksessa ei ole vieläkään saatu täyttä selvyyttä fiman rikkomuksista, koska ”liittovaltio jarruttaa tahallaan oikeudenkäynnin”, näin Juszkiewicz tiedotustilaisuudessa eilen.

On hyvin vaikea arvioida kuka on tässä jutussa ”oikeassa”, onko Lacey Actissa todella järkeä ja leivotaanko tässä Gibsonista syyllinen.

Mutta totta on myös, että lähes jokainen amerikkalainen kitaravalmistaja käyttää samoja raaka-aineita kuin Gibson, mutta muut ovat saaneet tähän mennessä tehdä töitään ilman viranomaisten ratsiat.

Odotetaan miten tämä kaikki kehittyy eteenpäin…

Gibsonin tiedote ja Henry Juszkiewiczin tiedotustilaisuus on TÄSSÄ.

Details in English, as well as Gibson CEO Henry Juszkiewicz’s press conference, are linked HERE.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: