70s Flashback: Gibson L6S ** Vaahterakitara 70-luvulta: Gibson L6S

Gibson L6S on tullut takaisin!

1970-luvun malli oli silloisen mainonnan mukaan ”maailman monipuolisin kitara”, ja mannekiineina toimivat mainoksissa Carlos Santana ja Al DiMeola.

Gibson L6S on täysin vaahterasta tehty sähkökitara. Master volumen ja kahden tone-säätimien lisäksi soittimessa on vielä kuusipykäläinen kiertokytkin, jolla voi valita täysien humbuckereiden ja puolitettujen vaihtoehtojen välillä.

Lisätietoja löydät TÄÄLTÄ.

The Gibson L6S is back!

When it was released in the 1970s the L6S was hailed in Gibson’s advertisements as ”the world’s most versatile guitar”, and endorsed by Carlos Santana and Al DiMeola.

The Gibson L6S is crafted in its entirety from maple. In addition to a master volume and two tone controls the guitar features a 6-way rotary switch for pickup switching (full humbuckers or coil-splits).

More info HERE.

4 kommenttia to “70s Flashback: Gibson L6S ** Vaahterakitara 70-luvulta: Gibson L6S”

  1. AInakaan 70-luvun L6S:n elektroniikassa ei ollut mitään mikkien puolituksia, vaan 6-asentoisella kiertokytkimellä – kaverien kanssa (kahdella oli) puhuttiin ”hellakytkimestä” – sai normaalit molemmat yksin ja lisäksi rinnan, sarjaan ja vastakkaisvaiheisena molemmat vaihtoehdot. Mikit olivat epoksilla suljetut superhumbukkerit, eikä niissä muistaakseni ollutkaan puolitusmahdollisuutta. Tuo oli siis ennen aikaa, kun DiMarzio, Duncan ym. alkoivat tehdä väliulosotolla varustettuja mikkejä kenen tahansa saataville. L6S:n ”tone”-säätimetkin olivat poikkeukselliset: toinen oli normaali diskanttileikkuri, toinen taas keskialuesäädin, joka oli toteutettu kelalla ja konkalla. Oli oikein mainio kitara. Toinen saman aikakauden monipuolinen vehje oli Gibson Ripper -basso.

  2. Kiitosta vaan itselle, mukavaa kun eksyin tälle sivulle – ”vanha” kitarafani kun olen. Läheisiä ovat mm. kuusi 60-70-luvun Hagströmiä, pari Stratoa jne., muutama Levin-kitara ja mandoliini jne. Täytyy ruveta tutkiskelemaan tätä blogia tarkemminkin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: