Testipenkissä: EBS Classic Session 30

EBS Swedenin uutuus – Session 30 – on firman pienin kombo tähän mennessä, joka on tarkoitettu koti-, äänitys- ja harjoituskäyttöön.

****

Pieni ja kevyt EBS Classic Session 30 (169 €) kuuluu valmistajan vintage-tyyliseen, Kiinassa valmistettuun Classic-sarjaan.

Session 30 tarjoaa nimensä mukaisesti 30 wattia lähtötehoa.

Kahdeksantuumainen kaiutin istuu refleksikotelossa, jolla on auko edessä. Tyylikäs etukangas on kiinnitetty perinteiseen tapaan tarranauhoilla.

Harjoituskombon takapuoli on täysin suljettu. Virtajohdon liittimen ja virtakytkimen viereen EBS on lisännyt vielä maadoituspisteen, josta voi olla hyötyä hurinan minimoimisessa, silloin kun vahvistinta käytetään studioympäristössä.

Session 30:n paino jää alle yhdeksän kiloa, joten kombo on todella helppo kuljettaa kantokahvallaan.

Kombon paneeli tarjoaa säätimiä gainille (jolla on oma Peak-ledi), bassolle, diskantille sekä volumelle.

Harjoituskäyttöä varten EBS on lisännyt Session-vahvariin minijakin mp3-soittimelle ja kuulokelähdön.

Harvinaisuus tässä hintaluokassa on pikkukombon balansoitu XLR-lähtö, joka tekee Session 30:stä myös kätevän DI-boksin omalla monitoroinnilla studiokäyttöä varten. Ground Lift -kytkimellä saa katkaistua tehokkaasti mahdollisista maalenkeistä aiheuttavan brummin.

****

Pikkuisesta, kahdeksantuumaisella kaiuttimella varustetusta harjoituskombosta ei voi odottaa seiniä vavisuttavaa bassotoistoa ja äänenpainetta – se olisi täysin epärealistinen.

Toisaalta täyttyy korostaa, että EBS Classic Session 30:stä lähtee kunnon bassosoundi. Tämä kombo ei missään nimessä ole kumiseva leluvahvistin, erittäin reilusta hinnastaan huolimatta.

Pikkuvahvistin tarjoaa aitoa EBS Classic -sarjan soundia opetus- ja harjoituskäyttöön sopivalla volyymillä. Bassorekisteri on lämmin, keskialue siisti ja yläkerta silkkisen pehmeä.

Kun vääntää master volumen täysille – tai jo vähän aikaisemmin viisikielisellä bassolla – mukaan kuvaan astuu odotetusti myös kombon (ja kaiuttimen) pienestä koosta aiheuttuvaa resonointia ja surinaa, mutta järkevässä käytössä EBS:n pienokainen pärjää mainiosti.

Session 30:n XLR-lähtö toimii sekin moitteettomasti, välittämällä kombon laatusignaalia puhtaasti eteenpäin mikserille tai äänikortille.

Mielestäni EBS Classic Session 30 on mainio harjoitusvahvistin, sekä erittäin kätevä työkalu kotistudiossa.

****

Seuraavat esimerkit on äänitetty käyttämällä samanaikaisesti sekä kondensaattorimikrofonia kaiuttimen edessä että kombon suoraa XLR-lähtöä:

1985 Squier Jazz Bass

1989 Höfner 500/1

1987 Rickenbacker 4003

****

EBS Classic Session 30

169 €

Maahantuoja: F-Musiikki

****

Plussat:

+ hinta-laatu-suhde

+ koko

+ paino

+ soundi

+ DI-lähtö

****

3 thoughts on “Testipenkissä: EBS Classic Session 30

Add yours

  1. Tervehdys
    Sattumalta tälle sivulle eksyin, ja kommentoin ky. pelistä seuraavaa. Ostin keväällä 2013 testipenkin pelin lähinnä sen vuoksi, että hain kevyttä comboa bändiin, missä viulu/vocal, acc. kitara, mandoliini + soittamani Epiphone Jack Casady sähköbasso; musa kantria ja irlantilaista meininkiä.
    Jo aiemmin etulinjavuosilta käytin Boss CS-3 Comp/Sus matolaatikkoa parantamaan kehnoa ja epätasaista sointia, ja huomasin hetimiten, että lisää apuja ehkä tarvitaan. Pieni investointi, BEQ700 (Behringer) auttoi kummasti saundia, ja nyt EBS potkii ok.
    Toki kyseessä on kompromissi, joka painaa noin 8,5 kg, eli jos olisin vahva hemmo, 20-30 kg:n painoisista comboista pölähtäisi alapäätä huomattavasti raikkaammin, mutta haaveista huolimatta olen tyytyväinen, varsinkin roudatessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: