Testipenkissä: Tanglewood TW1000N

****

Tanglewood-kitaroissa yhdistyy brittiläinen muotoilu ja laadukas aasialainen työnjälki. Etenkin firman akustiset kitarat ovat saaneet laajasti kiitosta.

Tanglewood TW1000N (721 €) on varsin näyttävä Dreadnought firman Sundance-sarjasta. Kitaran kansi on valmistettu kokopuisesta kuusesta, kun taas kopan pohja ja sivut ovat palisanterivaneria.

Reunalistoitettu viritinlapa on päällystetty palisanteriviilulla, johon on kauniisti upotettu firman logo. Muotoilu on klassisen hillitty ja tyylikäs.

Sulavasti muotoiltu satula on aitoa naudanluuta.

Timantinmuotoinen paksunnus kaulan ja lavan yhtymäkohdassa (engl.: volute) on lainattu suoraan Martin-kitaroilta. Volute pienentää tehokkaasti lavan murtumisvaara ja partantaa soittimen sustainia.

Laadukkaat suljetut virittimet ovat Grover Rotomaticit.

TW1000:n mahonkikaula on yksiosainen (!), lukuunottamatta yhtä pientä kaulan korossa käytettyä palaa.

Joskus pienet yksityiskohdat ratkaisevat: Tanglewoodia voi soittaa ”suoraan laatikosta” myös seisten, koska kaulakorkoon on lisätty hihnatappi.

TW1000:n koristelu on toteutettu tarkasti ja erittäin hyvällä maulla. Reunalistoitettuun palisanteriotelautaan on upotettu värikkäitä kuusikulmioita aidosta helmiäisestä, kun taas kannen reunaa koristavat sekä vintage-tyylinen herringbone-kuvio että kermanvaalea muovilista.

Kaikuaukolle on suotu omaa koristelunsa, jossa yhdistyvät mustat ja valkoiset renkaat sekä pikkutarkasti toteutetut helmiäisupotukset.

Myös kitaran sisällä työnjälki on ilahduttavan siistiä. Kaulaliitos on perinteinen lohenpyrstöliitos. Soittimen sarjanumero löytyy mahonkiselta kaulablokilta.

TW1000N:n lentävää lintua muistuttava talla on veistetty palisanterista. Kielitapit ovat muovia, mutta kompensoitu tallaluu on valmistettu aidosta naudanluusta.

****

On erittäin helppo ihastua Tanglewood TW1000N:ään – kitara on ajattoman kaunis, mutta myös sen soitettavuus ja ääni ovat ensiluokkaisia!

Kaulan profiili on mukavan pyöreä ”C” maltillisella paksuudella. Kaulan mattaviimeistely ja soittimen keskikokoiset nauhat tekevät soittotuntumasta nykyaikaisen kevyen.

TW1000 kulkee monen Dreadnoughtin tapaan kultaista keskitietä, ja mahdollistaa 44 mm leveällä kaulalla (satulan kohdalla) sekä 53 cm kielietäisyydellä tallassa (E–e) kitaran ongelmattoman käytön sekä sormisoitossa että plektralla soitettuna.

Tehdasasenteisella Elixir Nanoweb Light 12–53 -kielisatsillaTanglewoodin soittotuntuma on kevyt. Kitaran ääni on hyvin lämmin, mehukas ja täyteläinen, mutta samalla selkeä, avoin ja raikas.

Dynamiikkaa on tarjolla rutkasti, ja kitaran sointi projisoi esimerkkillisesti. Soundi on mukavan eloisa: plektrasoitossa atakki on tarkka ja helmeilevä, eikä sormisoitossa soundillinen balanssi koskaan harhaile liian bassovoitoiselle puolelle.

Tältä TW1000N kuulostaa Zoom H1 -tallentimella äänitettynä:

Tanglewood TW 1000 N – sormisoitto

Tanglewood TW 1000 N – plektrasoitto

Jotkut kitarat ovat hyviä soittimia hintaansa nähden. Tanglewood TW1000N on yksinkertaisesti loistava teräskielinen kitara – piste!

TW1000N:n tapauksessa ei makseta ylimääräistä ”merkkibonusta” tai ”statuslisää”, vaan tässä saa erinomaisen kitaran koko rahan edestä.

****

Tanglewood TW1000N

721 €

Maahantuoja: Musamaailma

****

Plussat

+ työnjälki

+ kaulaprofiili

+ soittotuntuma

+ soundi

+ hinta

One thought on “Testipenkissä: Tanglewood TW1000N

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: